20140623
Revetlla de sant Joan
Aquesta
revetlla entre unes coses i les altres no hem quedat en ningú per celebrar la
nit més curta de l’any. Però això no vol dir que no la celebrem, només faltaria!!!
Hem
decidit que farem cap a Cambrils i allí ja buscarem quelcom per anar a sopar.
Cambril:
Situat al sud-est del Camp de Tarragona, en la part més baixa de la plana i
tocant al mar, té una superfície de 34,76 km2. La superfície és majoritàriament
plana, amb un lleuger pendent d'un 2% de mitjana, de Nord a Sud. L'alçada
màxima no arriba a superar el 70
metres sobre el nivell del mar. Quant a l'alçada mitjana
de la zona urbana, està situada a 14,6 metres sobre el nivell del mar (a
l'estació de ferrocarrils). El terme municipal de Cambrils límita amb el mar, i
amb els termes municipals de Mont-roig del Camp (a l'oest); Montbrió del Camp i Riudoms
al nord; Vila-seca
i Salou
a l'est; de forma curiosa, el terme municipal de Vinyols i els Arcs (ubicat entre els de
Montbrió i Riudoms) penetra en forma triangular en la zona central del de
Cambrils, i el parteix pràcticament en dos
Donant
tombs pels carrer decidim anar a sopar a casa Gallau: “des de la seva creació, ara fa 50 anys, pel seu reconegut restaurador
sr. Gallau, casa Gallau, ha tractat sempre de salvar la memòria dels comstibles
des que es van recopilar les arrels culinàries típiques dels pescadors, a
principis dels seixanta. Manel, fill del fundador, ha sbut donar continuïtat,
mesclant arqueologia i virginitat pura aconseguint augmentar les matèries
primes de la cuina tradicional marinera. Avui, Manel, nét del fundador s’encarrega
de fer-nos saber que estem atesos immillorablement quan ens acompanya a qualsevol
dels seus salons menjadors o si el temps ho permet a la seva exquisita terrassa
interior. Al mateix temps, la personalitazada atenció que ens dedica, l’ambient
acollidor tant allunat de la freda funcionalitat, és a dir, un bon tracte per
part de tot el personal que ens permetirà fer-no sentir com a casa nostra, així
sense descuidar cap detall de l’esmerat servei que acredita la seva ben
guanyada fama. I és que Casa Gallau, regit per autèntics maniàtics de la memòria
del paladar, fent el més difícil: revaloritzar la cuina mediterrània recuperant
el gust dels productes frescos de temporada, fent així possible la resurrecció
de l’autèntica cuina popular i marinera de Cambril.”
Casa
Gallau, Restaurant típic mariner carrer Pescadors, 25-27 Telf: 977 360 261
www.casagallau.com
Sopem
a la terrassa, ja que el temps acompanya, sentint el so dels petards que
retronen per tot arreu. Ens porten la carta i dos vermut. Demanem unes
ortigues, musclos a la brasa i tonyina en escabetx i una parrillada de peix.
Tot per a compartir.
Per
beure una ermita d’Espiells.
A l'hora de les postres ens van servir uns trocets de coca de sant Joan, que estava molt bona, un detall que es d'agrair!
El
preu no el se perquè em van convidar. Però el que si que sé es que vam sopar
molt i molt bé.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada