dimarts, 23 de juliol de 2013

Es fa entrega del primer JAUMET de la història: Can Batiste


20130719 Can Batiste

Aquest cap de setmana hem estat a les Terres de l’Ebre. Vam arribar a Amposta el dissabte a mig matí, a casa els pares, vam xerra dinar i arreglar 4 coses per casa. Cap al tardet pujem a Tortosa, ja que feien la Festa del Renaixement (http://www.festadelrenaixement.org/). Donem dos voltes, pels carrers atapeïts de la capital del Baix Ebre i decidim anar a sopar a una de les tavernes de la festa, concretament a la taverna del Jueu, on mengem unes baldanes molt bones. Mirem un dels espectacles dels abaderats de Tortosa i cap a casa que hi ha son.

Diumenge en llevem i anem
a la platja fins les 13.30 que recollim per anar a dinar.


Avui dinàrem a la Rapita, a can Batistes, carrer sant Isidre 204, tef 977.74.49.29 (http://www.canbatiste.com/index.php?lang=ca). Un negoci familiar, amb 25 anys d’experiència i on avui per enèsima vegada hi tornaré.
El restaurant té una decoració moderna, llums de sostre grans, terra fosc, plantes per tots el raconets, taules no molt grans, seients tipus sillonet ...


Apleguem i ens deixen escollir entre dues taules. El personals es amable i proper. Seiem i ens porten la carta. La carta està sobre un suport de fusta fosca i de decoració té una peça del cobert (forquilla, ganivet...) també de fusta però aquesta és molt més clara. La carta de postres, com a decoració té una branca de canella. Son uns detalls molt aconseguits!

Demanem dos refrescos i els escorten amb unes olives molt bones. Mentre elegim el dinar.

Un cop la tria feta, ve el cap de sala i en canta altres opcions que estan fora de la carta. Totes en ganes de ser triades.

Ens decantem
per unes ortigues i un braç de pop, com a entrants.


Les ortigues arrebossades en farina de panís ens les porten a la taula en una mini escorredora de fregidora i amb dos súper palillos per poder-les punxar. Estaven cruixents per fora i saborosíssimes per dins. L’ortiga és una anemone que mon pare pescava als estius. En l’actualitat en menjo mol poques, ja que no és un plat molt comú a les cartes dels restaurants.

Desprès ens van servir el pop a la brasa. El van dur a sobre d’una pedra de pissarra i tapat amb una campana de vidre on dins, a més del pop hi havia un recipient on tenien serrin de roure encès que anava fumant polp. Tot això amb una safata similar també a la pissarra i acompanyat de dues torradetes amb allioli.

La pota de pop estava molt tendra, es desfeia a la boca i el gust una mica fumat era molt agradable dins la boca.

Al mos que el pop anava sol a la boca era bo, però el que l’acompanyava un tros de pa amb la salsa, el feia una mossegada superior, al combinar sabors i textures extraordinàriament bé, tendre i consistent el pop, el pa una mica cruixen, la salsa s’entremesclava amb tots els elements sent dins la boca  tot un festival.

El senyor Batiste ens serveix l’arròs negre,


4 llagostins, cloïsses i sepionets. Ens fica 2 plats i a la paella en queden unes quantes cullerades de més. Ens fiquem a menjar.


L’arròs estava al punt de cocció, dur però cuit, els grans solts, gens oliosos i  sec .El sabor que tenia era per parar a cada forquillada i poder espaiar en el temps el gust, el sabor, les sensacions que et deixaven en boca. Un arròs excepcional.

Per beure vam optar per un garnatxa de la cooperativa de Gandesa: SOMDINOU

Somdinou Jove

Vinyes amb una edat de més de 75 anys treballades amb el sistema tradicional amb una producció aproximada de 1250 kg/ha especialment orientades per la combinació de vents.


VARIETATS: 100 % Garnatxa blanca

ELABORACIÓ: Raïm seleccionat i veremat a ma a començaments del mes de setembre premsat i fermentat en tines d’acer inoxidable durant 25 dies a 12 ºC.

ANÀL·LISIS SENSORIAL: Aroma molt fresc amb una entrada dolça del vi destacant aromes de cítrics, tropicals i pera, en boca ens recorda els mateixos tons que amb el nas.

ARMONIA: Ideal servir a una temperatura de 12 ºC i acompanyant peixos amb salses, arrossos, fideuas.

ANÀL·LISIS TÈCNIC: Grau alcohòlic: 13.1 % vol

Acidesa Total: 4.3 g/l (expressada en H2SO4)

Sucres residuals: 2.9 g/l

Un vi jove que passa per boca i no et deixa record d’haver-lo begut.

De postres vam fer 1 cuallada amb gelat de mel i pinyons, un postres bon i molt ben presentats, a sobre d’una de pedra de pissarra anava el vas amb al cuallada i al seu costat pastís amb gelat i una mica de mel acompanyat d’unes fruites del bosc. (Mireu la foto, ha ha ha).

El dinar ens va costar 83,14 €.

En conclusió el dinar és mereix la concessió d’un Jaumet. Can Batiste de la Ràpita té el privilegi de rebre i jo el plaer d’atorgar el primer JAUMET de la història.

Jaumet: és la distinció creada pel bloc el “el cul d’en Jaumet” com a reconeixement als millors restaurants.

Un Jaumet té la forma, de moment a la meua imaginació, d'una taula rodona de fusta l’olivera, amb les potes una mica tornejades de color blau. On la taula representa els restaurants, l’olivera el territori (sòl) i els potes el riu. Tot damunt d’un suport de pedra d’Ulldecona. Al peu hi ha el nom del restaurant, en aquest cas Can Batiste i la data 21 de juliol de 2013.

dilluns, 22 de juliol de 2013

20130719 Can Solé. Cambrils


20130719 Cambril

Són les 7 de la tade i marxem cap a Cambrils, en busca de la fresqueta del mar.

Passegem per la vora de la platja, tot comentant la notícia del dia: Tito Vilanova ha recaigut de la seva malaltia i deixa de ser l’entrenador del Barça.

El sol va caient per darrera de les muntanyes i el bullici de gent, amunt i avall canvia. Fa una estona era gent de platja, ara ja comencen a veure’s els primers vianants vestits per a la nit.

Busquem, entre les mil possibilitats gastronòmiques que ofereix Cambrils, i entrem al restaurant de hotel Can Solé Ramon Llull, 19-21 43850 Cambrils Tarragona telf. 977 36 02 36. Molt cèntric, prop de la platja. En presentem a un local ampli, amb quadres de nusos mariners a les parets, aire condicionat on ens fan seure a una taula de 4 per a natros dos.

Ens ofereixen la carta i optem per fer una mariscada per compartir.

El primer que ens serveixen son canyuts, musclos i cloïsses a la brasa en un rajolí d’oli.

El pa que ens van servir estava una mica sec, com si fos molta estona que estes tallat.

El següent que apareix
a la taula, retirant prèviament les crostes del que ens havíem cruspit i en plats nets, van ser unes gambes, caragols de mar, percebes, bou de mar, i una mena de caragolets, bons, però no se com s’anomenen, i per últim ens ve una llagosta, acompanyada tota ella d’uns escamarlans i llagostins.


Hi havia dues salses (romesco i all-i-oli) per combinar en totes les viandes servides. Hi havia marisc que passava per la salsera i altre que entrava a la boca tal qual. Tant d’una forma com de l’altra estava tot molt bo.

El que sí que té la mariscada és que és molt divertida i entretinguda de menjar i això la fa ser un sopar molt agradable.
Per beure vam fer un Blan Pescador:Vi d’agulla blanc sec Varietat: Macabeu (60%), Parellada (20%), Xarel·lo (20%).Elaboració: Fermentació natural. Criança:Vi jove. Graduació: 11,5% vol. Sucres residuals:  4g/l. Acidés total:3,5 -5g/l (a.s.). Acidés volàtil: Inferior a 0,70 g/lSO2 total:Inferior a 200 mg/l. Tipus d’ampolla: Rhinalta, color verd, 75 cl. Nota de cata: Poc color, lleugera tonalitat groc verdós, molt pàl·lid i brillant. Aromàtic, lleugerament afruitat i delicadament vigorós.
Tot per 56,46€
El resum del sopar és que sembla que anar a fer una mariscada és deixar-te un ull de la cara, però al restaurant Can Solé de Cambrils és un sopar que no és cap preu de burro.
Una mariscada al año no hace daño!!!

divendres, 19 de juliol de 2013

20130714 Restaurant Park. Altafulla. Torredembarra


20130714 Restaurant Park. Altafulla. Torredembarra
La Colla Jove dels Xiquets de Tarragona té actuació a Torredembarra, per la festa del Quadre de Santa Rosalia.
Això ens dóna l’excusa ideal per anar a dinar fora.
Fem la reserva al restaurant Park d’Altafulla
(carrer Pont de Mar, 16. Telèfon; 977.650.063 http://www.restaurantpark.es/).
Un lloc familiar prop de la platja on té fama de fer bones paelles.
Ens donen taula per al primer torn, 14.00.
El local és dels anys 70, tovalles de paper, aire condicionat, ventiladors. L’espai està molt ben aprofitat, ja que hi ha moltes taules, però no tens la sensació d’estar uns damunt del altres. Llum natural gràcies a les grans vidrieres que tenen.
Demanem unes cloïsses a la marinera i uns xipirons a l’andalusa. I la senyora que ens estava prenen nota ens diu que en ½ ració ja en tindrem prou. Un detall que s’agraeix. Desprès demanem el plat estrella de la casa, que és la paella marinera, amb musclos escamarlans i gambes. Realment estava bona.

El servei és molt familiar, eficient i amable.

Les cloïsses estaven molt bones, amb


una salsa per sucar-hi pa. Els xipiron a l’andalusa per ser ½ ració era una ració molt generosa, cruixents i d’una mida excel·lent.


Per beure vam optar per un brut Agustí Torelló Mata (http://www.agustitorellomata.com/cat/) 2009

Macabeu 39%, Xarel·lo 23% i Parellada 38%
Procedent de vinyes de la zona del Penedès.


Aspecte: groc palla pàl·lid amb reflexos verdosos. Bombolla fina i persistent d'evolució lenta, amb bona formació de rosaris.
Aroma: neta i molt afruitada, amb records de poma, notes de caramel i un fons d'herbes fresques i tocs balsàmics mentolats.
Impressió final: elegant i equilibrat, afruitat i fresc, amb notes de poma madura i almíbar. Carbònic molt ben integrat, amb excel·lent equilibri sucrer-acidesa. Postgust llarg i delicat.
Maridatge: a totes hores. Ideal per a aperitius, peixos, cremes de marisc, carns blanques, formatges de cabra i postres.
Serviu-lo entre 6 i 7 °C. Graduació alcohòlica: 11,5% vol.
Acidesa total (tartàric): 5,7 g/l.
Sucre: 4,0 g/l.
Extracte sec: 20,6 g/l. Reserva.
Criança mínima 24 mesos


Boníssim, una altra xapa per a la col·lecció de Gerard.




Els postres van ser un crocanti amb nata i meló. 2 Cafès i una botella d’aigua. Tot per 76,40 €.

La conclusió és que el lloc és molt recomanable, fes reserva sinó no dinaràs, està prop de la platja i fàcil aparcament. I el més important de tot és la els productes són molt bons.

Desprès a castell. Tripleta Màgica (3d9f, 4d9f i 5d8) i pilar de 6. Molt bona Diada.

20130709 Hotel Mediterrani Blau

20130709 Hotel Mediterrani Blau
Situat a la urbanització Eucaliptus  d’Amposta (URB. EUCALIPTUS, 43870 AMPOSTA · TEL. 977 47 93 10 · COORDENADES: 40°39'25.30"N - 0°46'46.83), té una capacitat per a 300 persones i disposa de terrassa amb inflable.
Vam anar a dinar amb Rafel, Ma. José, Gerard i jo fent el menú del dia.
Com a primers ens van servir amanida i per a mi suc de tomata. Els segons de Gerard van ser un arròs a la cubana, Rafel i Ma. José una mallorquina
(torrada de sobrassada i formatge al forn) i jo amanida. Els plats principals, una sépia, altres ànec confitat i jo llom. I el postre menjar blanc i pastis.
Tot regat amb un vi, mas del Tió que en gasosa passava molt bé.

Es un lloc que hi tornaré. Tots els estiu hi anem. On es menja bé i el millor de tot és el tracte personal que tenen.

dijous, 18 de juliol de 2013

20130707 La masia del Pla


20130707 La masia del Pla

Diumenge, hem anat a fer una excursió per Figuerola del Camp (municipi de la comarca de l'Alt Camp que s'estén al vessant sud de la serra de Miramar), d'unes dues hores. Hem deixat a l’Arare i hem anat a dinar.

El restaurant escollit es la Masia del Pla,(al Pla de Santa Maria -fins 1954 Pla de Cabra - és un municipi de la comarca de l’Alt Camp)  envoltada de conreus, a peus de la serra de Miramar, una masia d’estil català reformada que disposa de diferents sales.

Carretera de Valls (C-37), Km. 19
43810 El Pla de Sta. Maria (Tarragona)
Teléfono: 977 630 511
GPS: 41º 21' 20 " N - 1º 17' 23" E
GPS: 41.355439,1.289617

 

Fem l’aperitiu, una cervesa i un bitter, com a begudes acompanyat d’olives i unes xips a la barra mentre ens refem i refresquem una mica.

Entrem a la part que es el lloc propi per menjar i seiem a una de les amplies taules de que disposen, ens serveixen dues croquetes de pernil com aperitiu de la casa.


Ens porten la carta i optem per triar una coca de vidre amb espinacs i formatge de cabra (cruixent coca de vidre com a base amb espinacs a la catalana, saltats amb panses i pinyons, per damunt de tot formatge ratllat i rul·los de formatge de cabra gratinats)
i un timbal de bacallà esqueixat (bacallà esqueixat amb verdures, ou dur i olivada d’oliva arbequina amb salsa romesco per acompanyar-la). Tot excel·lent!


Com a plat principal, Josep es va demanar car de xai a la
brasa d’alzina acompanyat amb pataques i jo una llangonissa de Valls, també a la brasa.
Plat molt senzills, però exquisits, ja que la matèria primera és de gran qualitat a més de ser productes de proximitat.


 
La carta de vins és extensa en vins de la zona. I també disposen d’un espai on pots adquirir vins i altres productes de la zona del d’Alt Camp i de la Conca de Barberà. (oli, avellanes, cava, vins...)

Per regar el dinar vam optar per una ampolla de cava de Vives Ambròs

 (C/ Major, ,39 43812 Montferri - Alt Camp (Tarragona) Tel: 639 52 16 52. Fax: 977 60 65 79

e-mail: vives-ambros@tinet.org

Visites concertades: dissabtes: d'11h. a 13,30h. i de 16,30h a 19h. diumenges: d'11h. a 13,30h.

Brut Nature.
 
 
 
 
 
 
CRIANÇA MÍNIMA: Tres anys.
VARIETATS: 40% Xarel·lo, 30% Macabeo, 20% Chardonay i 10% Parellada
Nota de cata: De gran maduresa gustativa, ens recorda la compota de cítrics, els balsàmics, el xampinyó i la terra de bosc d'arbres molt olorosos amb un clar aroma ascendent.
En boca provoca sensacions intenses, com una brisa que recorda el vent fresc de
diferents intensitats aromàtiques. La seva crema fa que ens acariciï amb la suavitat d'una gasa.
 
Un cava que feia de molt bon beure, perquè a més de fresc estava boníssim.
Per postre, desprès d’aquets suculent dinar, vam demanar fruita i ens serveixen un meló dolç i refrescant
Cafès i aigua tot per 71,90€
La conclusió del dinar és excel·lent. El servei acurat, atent i professional. Els productes de qualitat i el local molt bé.
Es per tornar-hi, potser millor a tardor-hivern-primavera, però que a l’estiu també es gaudeix molt.
 
 

20130705 Restaurant Cócula (Tarragona)


20130705 Restaurant Cócula (Tarragona)

Restaurant ubicat a l’Hotel Urbis de Tarragona  (Tel. de reservas: 93 363 63 63 Tel. de información del hotel: 977240116Fax: 977243654 Email: info@hotelurbis.com Personalmente, en la dirección:Plaza Corsini, 10 - 43001 TARRAGONA (Tarragona)) que disposa d’una terrassa d’estiu que és on natros hem fet la reserva.

La idea de fer la reserva a la terrassa ve donada a dos fet: el primer es descobrir una panoràmica diferent de Tarragona, des de d’alt. I l’altra cosa és que per ser una de les nit que fan focs a la ciutat els vorem des d’una altra perspectiva a més a més d’estar sopant.


El menú es tancat, on pot escollir 3 entrants d’entre 4 per compartir  i 1 segon de tres possibles. A més entra la beguda, tant de l’aperitiu com del sopar.

Ens porten al terrat i les vistes no són lo que m’havia imaginat. Tot i ser un lloc elevat no ho és el que més del seu entorn i per tant et quedes a la mateixa alçada o menys que els altres edificis, fent que la visió que tens no és gens panoràmica. Això si, et deixa veure perfectament com va caient la nit a la ciutat.

A la terrassa hi ha taules preparades per a més començalls, però natros som els primer en arribar. El mobiliari es de fusta, tipus jardí, en taules bastants petites per encabir tots els estris del sopar (plats, gots, coberts, ampolla....)





Ens venen a preguntar que volem per beure i demanem dos vermuts. Però tarden una eternitat en servir-los.

Ens porten l’aperitiu, una barreja de panís, cigrons i altres viandes saladetes i un plat de pernil.

Al veure el plat de pernil, Josep va demanar si era possible acompanyar-lo amb una mica de pa. I si, era possible, però van tornar a tardar molt per portar el pa.

El pernil no era de la millor qualitat, semblava el pernil de super que et venen a talls envasats, però a més del que fa dos dies que ja tens per la nevera.

Com a primer vam escollir minicanalos i carpacció de presa ibèrica en salsa blanca de foia, coca de sardines de Tarragona i escabetx suau de tonyina de Tarragona amb cloïsses i musclos. El millor dels tres va ser la coca.

De segon vam optar per filet de vedella tendra. I la nostra sorpresa va ser descobrir que l’interior del filet estava fred. Fred de nevera!!!! Horror

Els postres, després d’una altra eternitat, crema de mango.

Els focs els vam veure bé, encara que és un espectacle que s’ha de veure de més a prop per poder gaudir de llum i soroll al mateix temps, i des d’on estàvem primer veiem el foc, i als 3 o 4 segons sentíem el tro.

Encara no he parlat del vi, i estic dubtant de si fer-ho o no.




Quina pena el vi!

A la zona que estem de vins en què relació qualitat preu del producte està molt bé, ells, els del restaurant, ens van servir un vi, d’una DO propera, que per ser un menú del que vam pagar 29 € , el vi feia pena.




 
 
El resum del sopar és que no hi havia res que estes a l’alçada del preu. Realment no cal que hi aneu. Et pots gastar 29 € per persona a qualsevol altre lloc, on estaràs més ben atès i menjaràs molt millor.


20130624 Torredembarra


20130624 Torredembarra
Sant Joan, dia que convida anar a la platja, veure el mar, sentir el sol. Però avui no és un dia molt calorós, però és Sant Joan i marxem de casa per fer cap a Torredembarra. Fem cap a Baix a Mar al restaurant Modern’s Noi, situat davant la mar, en una llum natural encisadora on des de la taula veus com les onades trenquen a la platja, un restaurant d’estiu molt bonic. Plaça D´Antoni Roig, 7 Baixamar – Torredembarra 977 13.00.54

Fan un menú de 21€ els caps setmana:
 
 
 
 
 Aperitiu de benvinguda
  Primer plat es a escollir...
  Carpaccio de bacallà
  -
 Cassola de musclos a la marinera
-
 Amanida variada amb favetes i pernil
  Segon plat es a escollir...
  Llobarro al forn amb patates
-
Paella de peix i marisc (min2p)
-
 Fideuà de pescadors amb all i oli
  Postres a escollir o cafè
Beguda (vi i aigua) i i.v.a inclòs
21€
 

Ens porten unes olives farcides com aperitiu, i per beure una ampolla d’aigua que ens la serveixen a la taula oberta.

Josep va triar la cassola de musclos a la marinera i jo un carpacció de bacallà el qual semblava que estes regat amb oli de gira-sol i per tant li feia falta una mica de sabor. Els musclos i les cloïsses tenies la impressió que ja les havien bullit 2 o 3 vegades perquè no tenien substància, sort que tampoc n’hi havia molta quantitat i fins i tot ens ho vam acabar.

Com a segon vam optar per una fideuà que no és la millor que he menjat, però passava de l’aprovat.

De postres vam optar per un flam i jo meló. Tot per 42 €.


El resum del dinar és que el més provables es que no hi tornarem, a la zona de Baix a Mar de Torredembarra hi ha altres llocs per poder dinar i aquest no ens “enganxat” per repetir.