dimarts, 25 de juny del 2013

20130607 divendres restaurant Barhaus (Tarragona)


20130607 divendres restaurant Barhaus (Tarragona)

Hem decidit anar a sopar al Barhaus de Tarragona. www.barhausrestaurant.com situat a la Part Alta, (carrer Sant Llorenç, 22 43003 Tarragona 977 24 47 70) està a l’edifici del Col·legi d’Arquitectes de Tarragona, obra de l’arquitecte Rafel Maneo.
"José Rafael Moneo Vallés, més conegut com José Moneo, (Tudela, 1937) és un arquitecte navarrès.
Va estudiar a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Madrid, on es va titular el 1961. El 1970 obté la càtedra d'Elements de Composició de l'Escola d'Arquitectura de Barcelona i el 1980 s'encarrega de la de Madrid fins al 1985, any en què és nomenat Chairman de la Graduate School of Design de la Universitat de Harvard, càrrec que manté fins al 1990. Actualment Rafael Moneo és Josep Lluís Sert Professor of Architecture a la Graduate School of Design de Harvard.
De la seva tasca professional se'n pot destacar el Museu Nacional d'Art Romà de Mèrida (1986), l'Estació d'Atocha a Madrid (1992), la Fundació Pilar i Joan Miró a Palma, el Museu Davis del Wellesley College a Massachusetts (1993), els museus d'Art Modern i d'Arquitectura a Estocolm (1998), el nou edifici per a l'Ajuntament de Múrcia (1998), l'Auditori i Centre de Congressos Kursaal de Sant Sebastià (1999), el Museu de Belles Arts a Houston, Texas (2000), la Catedral Nova de Los Angeles (2002), l'Arxiu General de Navarra a Pamplona (2003) i l'Hospital Maternoinfantil Gregorio Marañón de Madrid (2003), entre d'altres.
L'activitat de Rafael Moneo com a arquitecte va acompanyada per la que desenvolupa com a conferenciant i crític. Cofundador de la revista Arquitecturas Bis, els escrits de Rafael Moneo s'han publicat en nombroses revistes professionals i la presentació de la seva obra en exposicions i conferències l'ha portat a institucions d'arreu del món".

El restaurant té dos menjadors i una terrassa en dos nivells. Natros estem a la terrassa inferior, accés directe al carrer i des d’on se senten el toc de les hores del campanar de la Catedral de Tarragona.
Al pati hi ha molta vegetació i li dona un aire d’intimitat i proximitat que la il·luminació accentua. Ens situen a un angle més allunyat de l’entrada, una taula per a dues persones, on hi ha una d’auxiliar on ens han encès una espelma.
Ens ofereixen la carta, menú que consta d’aperitiu, 4 primer i 5 segons i postres.
 
Demanen dues cerveses per començar mentre triem el sopar. Les taules veïnes es van ocupant, alguns són estrangers altres nacional, fins i tot gent que coneixem i saludem.
Ens serveixen l’aperitiu que consta d’uns dels plats que van fer per al menú de Tarraco Viva.
Josep, com a primer plat ha optat per un “Mil fulls de poma amb formatge de cabra i encenalls de foie” i per un

“Cruixent de llagostins amb salta de soja”. El plat consisteix en 4 o 5 llagostins arrebossats que podies sucar-los a la salsa que ve en un recipient a part. Un primer plat lleuger però amb el divertimento de la soja per mullar-ho.

El segon plat de Josep consisteix en un

“Rodoli de confit d’ànec amb fruites dels bosc” i el meu en un “Rèmol empetxinat al forn” que anaven acompanyats d’unes pataques es estaven un pelin crueta. El peix estava molt bo!

Per beure vam optar per un “Cara a cara” un vi negre de la D.O. Montsant que ens va recomana la mestressa i que va ser una bona elecció.
Les postres van consistir en un culant de xocolata, iogurt i cireres tot servit a l’hora.
El preu total del sopar va ser de 65,80 €
L’anàlisi del sopar és que de tant en tant val la pena deixar-te caure pel Barhaus, la ubicació és excepcional, el local es encantador, i els plats tenen un toc que els fan augmentar de valor.
 
 
 
 
Després vam anar a l'assaig de castells.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada