dilluns, 22 d’abril del 2013

20130404 Dilluns de Pasqua

1 d’abril, Dilluns de Pasqua.
Avui toca una sortida pel Delta. Hem fet cap a MónNatura Delta de l’Ebre, que segons la seva web: “MónNatura Delta de l’Ebre permet descobrir un entorn natural de gran riquesa en una de les zones humides més importants de l’Europa occidental. Terra i aigua s’uneixen en aquesta llengua i creen un escenari propici per a la concentració d’una fauna única i variada, sobretot d’aus aquàtiques, reconegudes internacionalment.
La Fundació, per mitjà de la seva Àrea de Territori i Medi Ambient, recupera la piscifactoria de les antigues salines de la Tancada, amb una superfície de 41,2 hectàrees, i en posa en relleu el valor mediambiental mitjançant un centre d’interpretació i una proposta d’activitats lúdiques i didàctiques que permeten conèixer de prop el valor d’aquesta àrea de llacunes.
La sal, la pesca tradicional i la observació d’ocells són els tres grans fils conductors que mouen i condueixen MónNatura Delta de l’Ebre, format per un conjunt d’espais que dóna valor a aquest territori i a la biodiversitat que l’envolta”.
Ens va agradar molt de com està muntat el projecte. La visita que vam fer amb Ramon com a guia va ser molt amena i didàctica. Sent el territori i te’l fa sentir. Vam aprendre coses noves de la sal i recordar-ne d’altres de les de la pesca tradicional. Hi ha 2 o 3 audiovisuals, amb imatges espectaculars del Delta. Llocs vistos mil vegades, però que no et canses de tornar-nos a veure i alguns a descobrir-los per primer cop.
Vam dinar al Poble Nou, a la casa Colònia Amadeo. El menjador, gran i sorollós, amb taules de colles de gents com natros que celebra la Pasqua prop de casa.


Les taules en tovalles de paper, era com estar de colònies però els companys de menjador una mica granadets.
Vam triar un menú que hi havia: esqueixada, bunyols d’abadejo (una mica oliosets) xipirons

a l’allet i mariscada (musclos, grúmol i gambes) després podies triar entre arròs, fideuada o pato.

Per beure vi de la casa i postres. Tot per 19 €.
El problema que vaig trobar era l’acústica del menjador, m’agrada menjar en més tranquil·litat i el Dilluns de Pasqua no en hi havia gens.
Per la tarda vam anar a veure la desembocadura, per la part sud, a la gola de Mitjorn,


i ens vam trobar que l’aigua del riu sortia a la mar degut a caudal que aquest dies porta el riu. Una imatge poc habitual.
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada