diumenge, 10 de març del 2013

20130903 El galliner de l'antiquari


Dissabte, 9 de març 2013

 

Hem quedat amb Riqui i Montse al tanatori de Tarragona per acomiadar-nos de Joan. Joan 33 anys, una víctima més del càncer, en pau descansis.

Un cop fet el dolorós, però necessari tràmit de dir-li adéu a Joan marxem i decidim anar a veure el Barça i fer un mos.


El Barça-Deport (2-0) el veiem a un local del carrer Santa Anna, 12 “Vinissim”, on pots trobar una gran varietat de vins, servits a copes o en ampolles. Demano un aigua i no en tenen, acabo amb una copa de montsant per veure el partit.


S’acaba el partit i anem a sopar al Galliner de l’Antiquari, (cafè-còoctel; restaurant alternatiu; teatre de butxaca; festes privades; dinar d’empresa; música en viu) carrer Santa Anna 3 part alta, casc antic Tarragona.
Es un local de la Part Alta on les parets et parlen d’anys d’història i a més a més la decoració també (antiquari), taules petites, espai ben aprofitat, lluminós, gens estrident.


Ens porten la carta, i ara he començat de detectar que la majoria de cartes dels restaurants estan pensades per a gent jove. La lletra és massa petita. Des d’aquí reivindico cartes amb les lletres més grans, la gent de vista cansada tenim els nostres drets!!!!


Al sopar érem 4 i vam demanar cada u un plat i vam compartir els 4 plats + 1 per no quedar-nos en gana.




Comencem amb un podium de croquetes, que consta de 4 unitats de tres varietats de croquetes (formatge, pernil i bolets) amb el detall de que cada varietat portava una banderola indicant de que eren cada una. Les croquetes molt bones, cruixents i amb el gust que corresponia.
També vam demanar unes pataques braves, que vam passar sin “pena ni gloria”.
Després ja van treure els plats estrelles del galliner, els ous: primer uns ous del galliner, dos ous ferrats amb patates tipus xips i crec recordar pernil dolç, tot trinxat. I els altres ous van ser amb xistorra, ous, patates i xistorra tot ben talladet. Els ous sempre son una garantia de bon paladar.
Tot això regat amb un Josep Foraster criança 2009 que tal com diu la seva  www.josepforaster.com
Elaboració: Verema en el moment de maduració fenòlica òptim. Maceració prefermentativa de 4 dies i posterior fermentació a 24 ºC amb una maceració de 21 dies amb remuntats oberts i "delastage". Criança en bótes de roure francès durant 12 mesos. Embotellat i repòs en ampolla d'un mínim de 12 mesos.
Concepte: En ell s'expressen al límit les característiques de nostre “terroire”. És un vi que combina potència amb elegància i frescor que li aporten un profund caràcter mediterrani.
Varietats: 40% Cabernet Sauvignon, 25% Ull de Llebre, 25% Syrah i 10% Trepat
Viticultura:
Tipus de sòl: Sòls sorrencs i calcareoargillós amb pedra superficial. Situat en els vessants assolellats de les muntanyes de Prades.
Clima: Continental - mediterrani.
Edat de les vinyes: 19 anys.
Altitud: 400 m sobre el nivell del mar.
Producció (kg/ha): 4500 kg Ull de Llebre, 3000 kg Cabernet Sauvignon , 4000 kg Syrah i 6000 kg Trepat.
Fitxa de tast
Color: Cirera madura i fosca, amb burlet amb lleugers tons violacis que denoten el seu potencial d'evolució.
Aroma: Potent amb fruites negres i vermelles fresques; notes especiades, vainilla i xocolata negra
Tast: És carnós, equilibrat, amb un taní molt integrat i un postgust molt persistent. Destaca pel seu profund caràcter mediterrani
Temperatura: Consumir a 16 ºC.
Maridatge: Perfecte amb formatges, carns i peixos grassos tipus bacallà.
Distincions: 90 punts Guia Peñin 2010. Medalla d'Or a "Selections Mondiales des vins 2011 de Canada". 89 punts Wine Advocate i Stephan Tanzer.


El que diu la web potenciat, millorat i engrandit pel plaer de beure el vi amb el creador del caldo i la seva esposa.
 
Al Galliner els plats son senzill, ben presentants i el més important, bons. De tant en tant ens deixem caure per allí i ho seguirem fent.
 
Uns cafès per acabar i el compte (79,60 €).
 
Joan, el sopar va per tu.
 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada